Če ukaz vaše vesti pride v spor z ukazom predstojnika, morate ubogati svojo vest.

Tomaž Akvinski

Nevrotaktilna integracija refleksov - obnovitveni seminar 1. del (NOVO)

Seminar je osnovan iz zavedanja, da je tehnika Nevrotaktilne integracije refleksov tako obširna, da jo po 2 dnevnem seminarju težko v celoti prenesemo v praktično uporabo. Zavedamo se, da je potrebna podpora za vadbo in zato pripravljamo za  vse, ki ste pri nas, kje drugje ali preko online tečaja na MNRI opravili osnovni tečaj Nevrotaktilne integracije refleksov, možnost treninga. Posvetili se bomo posameznim tehnikam in osvežili  že usvojeno znanje. Možnost bo za celostno razjasnitev vprašanj in dilem, ki se vam pojavljajo v praksi.­

Obnovitvene seminarje vam ponujamo v treh sklopih, na katere se prijavite ločeno.

1.sklop -  številka 5. in 6. (5.1., 5.2., 6.1., 6.2., 6.3., 6.4., 6.5., 6.6., 6.7.) - za tiste, ki vam je bilo podano s starim številčenjem, pride tu v poštev zadnjih devet vaj

2. sklop - številki 2. in 3. (2.1., 2.2., 2.3., 2.4., 3.1., 3.2.,) -  po starem številčenju - segmenti ,od številke 6 - do vključno 11

3. sklop - številki 1. in 4. (1.1., 1.2., 1.3., 1.4., 1.5., 4.1., 4.2., 4.3.)  -  po starem številčenju - prvih 5 vaj in vse tri vaje na prsnem košu spredaj

 

Priporočamo, da predhodno predelate teoretični del vaj, ki bodo obravnavane, saj bomo tako lahko hitreje in lažje več praktično vadili. 

Zaželeno je, da prinesete s seboj svoje terapevtske mize, v nasprotnem primeru pa armafleks.

 

Več o ­Nevrotaktilni integraciji refleksovin osnovnem tečaju si lahko preberete tu.

(Daljši prispevek o tem je objavljen tudi v marčevski reviji Vzgoja, 2019, št. 81, str. 41-42)

 

Ciljna skupina: Seminar je namenjen vsem, ki ste pri nas, kje drugje ali preko online tečaja na MNRI, opravili osnovni tečaj Nevrotaktilne integracije.

Trajanje seminarja: 4 ure - 1. del

Število udeležencev: 30

VodiMarjeta Krejči Hrastar

Izvedba: Ljubljana, 26. 10. 2021 ob 16h, prijave do: 19. 10. 2021

Cena: 55 €

 

Za zaključene skupine (npr. šolske zbornice) dolžino in potek seminarja prilagodimo željam naročnika.

Pedagoški delavci lahko udeležbo na seminarju uveljavljajo pri predlogu za napredovanje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

V primeru odjave zaračunamo stroške obdelave v procentni vrednosti seminarja: 3 do 6 dni prej - 20%, 1 do 2 dni prej - 50%, na dan seminarja oz. brez vnaprejšnje odjave - 100%.

Vtisi udeležencev preteklih seminarjev

26. oktobra smo prvič izvedli obnovitveni seminar Nevrotaktilne integracije. Na seminarju so udeleženke ponovile del vaj, preostali del pa bodo imele možnost obnoviti na 2. delu obnovitvenega seminarja MNRI.

Kaj vam je bilo všeč na seminarju?

- Ugotovitev, da mi je iz osnovnega tečaja še ostalo neko znanje, katerega sem danes lahko okrepila, ter se ponovno spomnila vaj. Hvala.

- Kako lahko pomagam svojemu otroku na prijazen način. To se mi zdi zelo pomembno, ker je naš otrok zelo občutljiv in težko zaupa tujim ljudem. Dragocena izkušnja!

- Da je izvajalka razrešila dileme ki smo jih imeli udeleženci.

- Veliko vaje.

- Zelo nazorne obnovitvene vaje za utrjevanje.

- Zelo spodbudno. Veselje do dela na tem področju. 

- Veliko bolj podrobno. Osvežila že prejeto znanje.

- Najbolj dragoceno je spoznanje, kdaj in kako je to uporabno.

- Dotik zdravi.