Česa bi se lotili, če bi vedeli, da vam ne more spodleteti?

Robert Schuller

Duhovne vaje in obnove

Dež, mraz, mrak, sredi zime … kaj bi dal za dopust, za brezskrbne dneve ležanja na plaži, pod milim, toplim soncem, brez skrbi, sredi poletja … Kako daleč je še to, kje je še poletje s svojo toploto! Pa kak dan? En, dva dneva, da si malo odpočiješ, si privežeš dušo – četudi ne na morju – tudi v toplicah bo šlo, kajne …

Tako je z duhovno obnovo: duša si želi v dolgotrajno bližino Boga, na razpolago pa ima dva kratka dneva, da se naužije Njegove bližine v razmišljanju, molitvi in tišini.

Si želiš kratkega odklopa od vsakdanjih obveznosti? Potrebuješ polnjenje dušnih baterij? Nimaš veliko časa? Želiš prisluškovati božjemu glasu v sebi? Morda bi rad razčistil minule in začrtal prihodnje dni? Bi rad doživel skupnost v molitvi in tišini? Se želiš veseliti in učiti ob razlaganju Božje besede?

Glavni duhovni asistent vsem članom DKPS omogoči enkrat letno udeležbo na štiri ali petdnevnih osebno vodenih duhovnih vajah v tišini. Duhovne vaje so čas tišine, umiritve, upočasnitve koraka. Človek, ki se ustavi in umiri sreča sebe in Boga. Učimo se moliti: osebna in skupna molitev, vodena meditacija. Izbrani odlomki iz Svetega pisma pomagajo odkrivati človekovo resničnost, posameznikove najgloblje in pristne želje. Udeleženci doživljajo tudi čas božje tolažbe in pomoči ter najdejo pogum, da svoje poslanstvo uresničijo v vsakdanjem življenju.

Poletne duhovne vaje in šola molitve in meditacije 2023

Duhovne vaje 2023

Društvo katoliških pedagogov Slovenije pripravlja  duhovne vaje v tišini z naslovom Ko je nastajal svet. Duhovne vaje so namenjene pedagoškim delavcem in vsem ostalim, ki si želijo nekaj dni preživeti v tišini z Gospodom. Vsak dan so navodila za delo, jutranja in večerna molitev ter sveta maša. Udeleženci si sami naredijo urnik za osebno molitev in imajo priložnost pogovora z voditeljem. V tišini srca govori Bog.

1. termin:  25. - 30. julij 2023

2. termin:  1. - 6. avgust 2023

Kraj: Dom matere Terezije Ilirska Bistrica

Vodita: p. Silvo Šinkovec in s. Irena Jurgec

Info in prijave: 031 485 987, irena.jurgec@gmail.com  

 

Šola molitve in meditacije 2023

V šoli molitve in meditacije se učimo iz svoje izkušnje molitve: kdaj in kako moliti, za kaj moliti, kakšne telesne drže lahko uporabljamo pri molitvi, katere osnovne vrste molitve uporabljamo, kako moliti s Svetim pismom. Vadimo tudi osredotočenost, uporabo domišljije pri molitvi in kontemplativno molitev. Vodi nas vera, da je moč molitve neizmerna.

Začetek: četrtek, 13. 7. 2023 ob 18:00

Zaključek: nedelja, 16. 7. 2023 ob 14:00

Kraj: Dom matere Terezije Ilirska Bistrica

Vodita: p. Silvo Šinkovec in s. Irena Jurgec

Info in prijave:  031 485 987, irena.jurgec@gmail.com  

Odmevi:

Šola molitve in meditacije 2022

Šola molitve in meditacije je potekala od 21. 7. do 24. 7. 2022 pri gostoljubnih sestrah notredamkah v Ilirski Bistrici pod vodstvom p. dr. Silva Šinkovca in s. Irene Jurgec z naslovom Gospod, moj ščit, moja pečina, moje zavetje.Učili smo se osnovnih tehnik meditacije: zavedanje, ustna molitev, meditacija in kontemplacija. V pomoč nam je bilo Sveto pismo, knjižica sv. Ignacija, Duhovne vaje, Sadhana, pot k Bogu in Terezija Avilska Lastni življenjepis. Lahko smo prisluhnili tišini, imeli priložnost za sv. spoved, ob prebiranju psalmov poskusili napisati lastni psalm. Nekaj ur smo posvetili sinodi in zapisali misli na plakate. Dogajanje je bilo bogato kot je bila barvita udeležba božjega ljudstva, saj je bila med nami celo mlada družina.

Za zaključek pa sladoled in refleksija pod brajdo.

Hvala voditeljema. Drugo leto pridemo spet.