Človek s smislom za humor zna na prikupen način odstranjevati številne ovire svobodi in veselju.

Bernhard Häring

Duhovne vaje in obnove

Dež, mraz, mrak, sredi zime … kaj bi dal za dopust, za brezskrbne dneve ležanja na plaži, pod milim, toplim soncem, brez skrbi, sredi poletja … Kako daleč je še to, kje je še poletje s svojo toploto! Pa kak dan? En, dva dneva, da si malo odpočiješ, si privežeš dušo – četudi ne na morju – tudi v toplicah bo šlo, kajne …

Tako je z duhovno obnovo: duša si želi v dolgotrajno bližino Boga, na razpolago pa ima dva kratka dneva, da se naužije Njegove bližine v razmišljanju, molitvi in tišini.

Si želiš kratkega odklopa od vsakdanjih obveznosti? Potrebuješ polnjenje dušnih baterij? Nimaš veliko časa? Želiš prisluškovati božjemu glasu v sebi? Morda bi rad razčistil minule in začrtal prihodnje dni? Bi rad doživel skupnost v molitvi in tišini? Se želiš veseliti in učiti ob razlaganju Božje besede?

Glavni duhovni asistent vsem članom DKPS omogoči enkrat letno udeležbo na štiri ali petdnevnih osebno vodenih duhovnih vajah v tišini. Duhovne vaje so čas tišine, umiritve, upočasnitve koraka. Človek, ki se ustavi in umiri sreča sebe in Boga. Učimo se moliti: osebna in skupna molitev, vodena meditacija. Izbrani odlomki iz Svetega pisma pomagajo odkrivati človekovo resničnost, posameznikove najgloblje in pristne želje. Udeleženci doživljajo tudi čas božje tolažbe in pomoči ter najdejo pogum, da svoje poslanstvo uresničijo v vsakdanjem življenju.

POSTNA DUHOVNA OBNOVA 2023


Kdor bi želel konec tedna preživeti v tišini, molitvi in z božjo besedo in se tako pripraviti na veliko noč, vabljen na postno duhovno obnovo. 

Kdaj: 10. do 12. marec 2023
Kraj: dom duhovnih vaj v Ilirski Bistrici

Voditelja: p. Silvo Šinkovec in s. Irena Jurgec, ND
 

Prijave (do zapolnitve mest): Irena s Jurgec: irena.jurgec@gmail.com 

Odmevi:

Šola molitve in meditacije 2022

Šola molitve in meditacije je potekala od 21. 7. do 24. 7. 2022 pri gostoljubnih sestrah notredamkah v Ilirski Bistrici pod vodstvom p. dr. Silva Šinkovca in s. Irene Jurgec z naslovom Gospod, moj ščit, moja pečina, moje zavetje.Učili smo se osnovnih tehnik meditacije: zavedanje, ustna molitev, meditacija in kontemplacija. V pomoč nam je bilo Sveto pismo, knjižica sv. Ignacija, Duhovne vaje, Sadhana, pot k Bogu in Terezija Avilska Lastni življenjepis. Lahko smo prisluhnili tišini, imeli priložnost za sv. spoved, ob prebiranju psalmov poskusili napisati lastni psalm. Nekaj ur smo posvetili sinodi in zapisali misli na plakate. Dogajanje je bilo bogato kot je bila barvita udeležba božjega ljudstva, saj je bila med nami celo mlada družina.

Za zaključek pa sladoled in refleksija pod brajdo.

Hvala voditeljema. Drugo leto pridemo spet.