Človek s smislom za humor zna na prikupen način odstranjevati številne ovire svobodi in veselju.

Bernhard Häring

Sv. maše za potrebe vzgoje

Vzgoja nikoli ni bila in tudi danes ni lahka stvar. Vedno pa prinaša tudi veliko veselje in zadovoljstvo, ker je vsak vzgojitelj v čudoviti vlogi spremljanja osebnostnega razvoja otroka. Poleg strokovnega pogovora spodbujamo tudi molitev za potrebe vzgoje. Verjamemo v moč molitve, zato sami molimo in druge spodbujamo, da veliko molijo. Mladi gredo skozi otroštvo in mladost lažje in se na življenje bolje pripravijo, če zanje tudi redno molimo. Molimo tudi za konkretne otroke, ki jih srečamo v razredu, za njihove družine in za kolege, ko se znajdejo v stiski. Stiska ljudi nas še bolj kliče k molitvi.

V tem zaupanju imamo vsak mesec pri sv. Jakobu v Ljubljani sveto mašo za potrebe vzgoje. K molitvi, sveti maši in pogovoru o vzgoji vabimo učitelje, vzgojitelje, študente in starše. Ponavadi sveto mašo daruje duhovni asistent DKPS p. Silvo Šinkovec.

18.00 Rožni venec

18.30 Sveta maša

19.15 Pogovor o vzgoji

 

Datumi sv. maš za potrebe vzgoje v letu 2022/23:

Vabi OE Ljubljana. Več dogodkov OE LJubljana dostopno tu.
Svete maše in srečanja bodo pri Sv. Jakobu v Ljubljani. 

datum

namen

15. 9. 2022

Za blagoslov šolskega leta

13. 10. 2022

Mati Marija varuj naše mlade

10. 11. 2022

Za mlade, ki obupujejo nad življenjem

14. 12. 2022 (sreda)

Novoletno srečanje s Slomškovimi nagrajenci

12. 1. 2023

Za družine

9. 2. 2023

Za splošno kulturo

9. 3. 2023

Za mame in očete, ki so temelj vzgoje otrok in mladih

13. 4. 2023

Za telesno in duševno zdravje mladih in vseh, ki skrbijo za vzgojo

11. 5. 2023

Za maturante in uspešen zaključek šolskega leta

8. 6. 2023

V zahvalo za šolsko leto

Srečanje z novimi člani DKPS

Mesečne svete maše za potrebe vzgoje

Prosite in se vam bo dalo (Mt 7,7) na obljublja Jezus. To nam služi kot vodilo, zato vsak mesec v Ljubljani pri svetem Jakobu. Pater Silvo Šinkovec kot duhovni asistent Društva katoliških pedagogov, daruje mašo za potrebe vzgoje. Zbiramo se redno, praviloma,  vsak drugi četrtek v mesecu. Na začetku šolskega leta smo določili namene mesečnih svetih maš: Za blagoslov šolskega leta, Mati Marija varuj naše mlade, za mlade, ki obupujejo nad življenjem, novoletno srečanje s Slomškovimi nagrajenci, za družine, za splošno kulturo, za mame in očete, ki so temelj vzgoje otrok in mladine, za telesno in duševno zdravje mladih in vseh, ki skrbijo za vzgojo, za maturante in uspešen zaključek šolskega leta.

Verjamemo, da je sveta maša največ, kar lahko naredimo za potrebe vzgoje. Živimo v času, ko nismo v stiku z Bogom. Ko nismo v stiku Bogom, se poruši odnos z ljudmi, s seboj in s stvarstvom. Naši mladi in vsi, ki delamo z njimi, si zaslužimo najboljše, Božje varstvo.

Zadnja sveta maša v tem šolskem letu bo 8. junija 2023 v zahvalo za šolsko leto in srečanje s člani DKPS.

Karmen Koprivec