Imejte na široko odprta vsa vrata, vratca in okna pa tudi srce, da bi lahko vselej in neovirano prišlo k vam srčno prijateljstvo in resnična, prava, topla človeška ljubezen.

Julius Kugy

Natečaj za osnovnošolske otroke

V povezavi z mednarodno konferenco Vzgoja za ljubezen do domovine in države želimo spodbujati tudi ustvarjalnost, povezovanje ter spoznavanje slovenske tradicije. V ta namen razpisujemo tečaje, v katerem lahko sodelujejo osnovnošolski otroci pod vodstvom mentorjev - njihovih učiteljev. Prav je, da otroci razvijajo tudi tehnične veščine, raziskujejo svoje okolje in preteklost, prisluhnejo zgodbam svojih staršev in starih staršev ter tako ohranjajo izročilo. S tem, ko ga poznajo, ko poznajo svojo domovino, kulturo in zgodovino, bodo do tega vzpostavli tudi odnos, povezanost, morda celo ljubezen.

Košara za dežnike

Iskrene čestitke vsem, ki so izdelovali košaro za dežnike.

To so učenci Osnovne šole Miren, ki so v minulem šolskem letu obiskovali 6.b, skupino 1: Bombek Jan, Božič Matej, Budihna Žanina, Fabjan Žužič Nika, Grobiša Etien, Krasniqi Edona, Kržič Žan, Lavrenčič Jan, Lemut Skomina Atej, Marusic Matija, Masten Ema, Mavrič Vesna.

Njihova mentorica je ga. Tina Mavrič, pomagal jim je g. Ivan Lavrenčič. Več o njihovem pletenju si lahko ogledate tukaj

Iskrene čestitke in še veliko ustvarjalnosti in ekipnega dela!