Človek s smislom za humor zna na prikupen način odstranjevati številne ovire svobodi in veselju.

Bernhard Häring

Predstavitev nove knjige naše članice Darje Barborič Vesel: Vija vaja ven

DKPS vabi na spletno (Zoom) predstavitev knjige

ter pogovor o problematiki, povezani s knjigo

Darje Barborič  Vesel: Vija vaja ven

v sredo, 13. aprila 2022 ob 20.00

 

Knjiga na razumljiv način ponudi teoretični vpogled v vzroke motečega vedenja, potem pa s praktičnimi primeri in brez olepševanja ponudi možnosti uravnavanja le-tega

Opis knjige.

Vsak učitelj se je med svojim poslanstvom bržkone že srečal z vedenjsko problematičnimi in motečimi učenci. Čeprav takšno vedenje ni novodoben pojav, je dandanes v porastu. Zato je morda bolj kot kdaj koli prej pomembno, da učitelj motečega vedenja ne zna le prepoznati, temveč da razume tudi njegove vzroke in nanj primerno odreagira.

Priročnik, ki je pred vami, je namenjen prav temu, saj nas Darja Barborič Vesel v njem popelje tako čez teorijo nastanka kot tudi prakso ravnanja, ko v razredu nastopi neželeno vedenje, hkrati pa z izborom iskrivih kolumn in zapisov izpovedi učiteljev, učencev ter staršev poskrbi za večplastno razumevanje in lažje spoprijemanje z realnostjo motečega vedenja v šoli.

»Delo Vija vaja ven je dragocen prispevek. Najprej zato, ker na razumljiv način ponudi teoretični vpogled v vzroke motečega vedenja, potem pa s praktičnimi primeri in brez olepševanja ponudi možnosti uravnavanja le-tega. In to z različnih zornih kotov, kajti vsak otrok je unikum.«
mag. Jožica Frigelj, profesorica razrednega pouka

Udeležba je brezplačna.                                                                                                                   

Informacije in prijave do torka zvečer: karmen.koprivec@guest.arnes.si

 

Naša članica Dragica Motik je 6.10.2021 prejela najvišjo nagrado RS na področju šolstva!

Med nagrajenci najvišje nagrade Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2021 je naša članica Dragica Motik.

Nagrade sta podelila ministrica za šolstvo dr. Simona Kustec in predsednik odbora za podeljevanje nagrad prof. ddr. Boris Avberšek.

Naša Dragica Motik je prejela nagrado za življenjsko delo na področju dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture za Slovence po svetu. Kolegici in zavzeti sodelavki v programih društva iskreno čestitamo!

 

https://www.gov.si/novice/2021-10-06-podelitev-nagrad-republike-slovenije-na-podrocju-solstva-za-leto-2021/

Mag. Albin Vrabič prejel nagrado za življenjsko delo na področju srednjega šolstva

Podeljene najvišje državne nagrade za izjemno delo na področju šolstva za leto 2020.

Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva je 8. decembra podelil najvišje državne nagrade za izjemno delo na področju šolstva za leto 2020.

Podelili so šest nagrad za izjemne dosežke na posameznih področjih delovanja ter pet nagrad za življenjsko delo na področjih predšolske vzgoje, osnovnega, srednjega in visokega šolstva ter izobraževanja odraslih.

Med nagrajenci za nagrado za življenjsko delo je na področju srednjega šolstva tudi član strokovnega sveta DKPS, magister Albin Vrabič.

Sodelavcu, prijatelju in kolegu g. Albinu Vrabiču iskreno čestitamo!

Utemeljitve podeljenih nagrad preberite TUKAJ (str 6).