Imejte na široko odprta vsa vrata, vratca in okna pa tudi srce, da bi lahko vselej in neovirano prišlo k vam srčno prijateljstvo in resnična, prava, topla človeška ljubezen.

Julius Kugy

SRČNA DEŽELA 2024 - 1. termin

Obvestila

Dragi počitnikarji in starši!

Šolsko leto je prišlo h koncu. Upamo, da ste dobro in uspešno zakorakali v poletje. Pred nami je počitniško varstvo Srčna dežela - 1. termin. Tukaj boste lahko spremljali vsa obvestila povezana z varstvom.

 

Jedilnik

Jedilni list za 1. termin.

Za osebe z alergijami in dietami bo poskrbljeno.

OBVESTILO - ZAKLJUČNA RAZSTAVA ZA STARŠE

Dragi straši,

ne pozabite na jutrišnjo razstavo, ki jo bodo za vas pripravili vaši otroci. Razsatvo bomo otvoriti ob 15.00.

Lepo vabljeni!

Dnevnik počitniškega varstva in foto utrinki

Ponedeljek, 8. 7. 2024 - POPLAVE

Prvi dan počitniškega varstva je za nami. Imeli smo super dan. Na začetku dneva smo se predstavili drug drugemu in že spletli nova poznanstva in prijateljske vezi. Skupaj smo določili pravila obnašanja na počitniškemu varstvu ter se o njih pogovorili. Pravila, ki smo jih postavili smo dosledno upoštevali. Bravo, le tako naprej! V nadaljevanju varstva smo si ogledali skeč, ki je govoril o poplavah. Nato smo se o njih pogovorili tudi v manjših skupinah. Sledila je ustvarjalna delavnica, na kateri smo ustvarili svoje sanjske hiše. Na kosilo smo odšli v Vrtec pod Gradom. Jedli smo zelo okusno zelenino juho, goveji golaž, polento ter zelje v solati. Dan smo zaključili z raziskovalno delavnico. Prilagamo nekaj foto utrinkov prvega dneva.

 

Torek, 9. 7. 2024 - POŽARI

Drugi dan počitniškega varstva smo izpostavili temo "požarov". Otroci so si ogledali skeč, ki so ga zaigrali izvajalci programa. Sledila je skupna pogovorna urica, v kateri smo otrokom razložili obravnavano temo na njim primeren način. Malo po deveti uri nas je obiskal gasilec prostovoljnega gasilskega društva Gameljne. Predstavil nam je delo gasilca. delil z nami prigode z intervencij ter nam predstavil nekaj pripomočkov. Sledila je delavnica, v kateri smo se preizkusili, če bi lahko bili tudi mi pravi gasilci. Z  vodo smo ciljali lončke, hitrostno zvijali gasilsko cev ter se naučili temeljnih postopkov oživljanja. Po kosilu smo se preizkusili v gasilskem kvizu ter preverili svoje znanje. 

Sreda, 10. 7. 2024 - POTRESI

Tretji dan smo se pogovarjali o potresih. Po jutranjem dramskem prizoru je sledil pogovor po skupinah, v katerih smo se pogovarjali, kaj so potresi, zakaj nastanejo in kaj naredimo, če se začnejo tresti tla. Po pogovorni urici je sledila ustvarjalna delavnica, v kateri smo si ustvarili vsak svoj daljnogled. Nato smo se odpravili na pustolovščino, na kateri smo z daljnogledi iskali različne predmete. Sledila je prosta igra na igrišču. Ker smo bili že pošteno lačni, smo se odpravili na kosilo. Po kosilu smo se vrnili v naše prostore ter se preizkusili kot igralci v gledališču.

Četrtek, 11. 7. 2024 - SUŠA

Pa je že četrtek. Četrti dan smo se pogovarjali o suši. Kaj je suša, zakaj pride do suše, kaj lahko storimo itd. Nato smo se odpravili na izlet, ki smo ga začeli s krajšim pohodom po centru Ljubljane. Naš cilj je bila Narodna galerija. Tam smo imeli voden raziskovalni ogled in ustvarjalno delavnico. Spoznali smo veliko različnih živali, ki živijo na umetninah v galerji. Po raziskovalnem ogledu smo imeli še ustvarjalno delavnico. Po kosilu je vsak med nami ustvaril svojo vazico, v katero je posadil svojo medeno rastlino. Zelo smo uživali.

Petek, 12. 7. 2024 - POMOČ SOČLOVEKU in ZAKLJUČEK POČITNIŠKEGA VARSTVA

Prvi teden letošnje Srčne dežele je za nami. Danes smo se pogovorili o tem, kako lahko pomagamo ljudem, ki potrebujejo pomoč v naravnih nesrečah in na sploh. Skozi teden smo spoznali, da je tudi naš planet potrebuje pomoč. Brez njega namreč tudi nas ne bi bilo. Na ustvarjalni delavnici je vsak otrok izdelal voščilnico za starejšo osamljeno osebo. Vsak otrok bo svojo voščilnico z dobrimi željami predal starejš osamljeni osebi oz. jih bomo animatorji predali enemu domu starejših občanov, v katerem bodo le te razdelili svojim oskrbovancem. Po kosilu smo pripravili razstavo za starše. Ko so starši prišli po svoje otroke, smo vsi skupaj zapeli nekaj pesmi in jim predstavili, kaj smo počeli čez teden. Otroci so se imeli zelo lepo.