Človek s smislom za humor zna na prikupen način odstranjevati številne ovire svobodi in veselju.

Bernhard Häring

Tiskovna konferenca - Teden Vzgoje 2020

V prostorih družine se je danes odvila tiskovna konferenca o Tednu Vzgoje 2020: SLOVENIJA, MOJA DOMOVINA.

31. 8. 2020 je v prostorih Galerije Družina potekala tiskovna konferenca ob začetku Tedna vzgoje, ki bo potekal v drugem tednu šolskega leta 2020/21 in letos nosi naslov Slovenija, moja domovina.

Predsednik Komisije za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci škof msgr. dr. Franc Šuštar je prebral poslanico ob začetku novega šolskega leta. V njej poudarja predvsem pomen hvaležnosti za vse možnosti in darove, ki jih imamo kot posamezniki in kot narod. Poudaril je tudi odgovornost učencev za njihovo šolsko delo, odrasle in vse skupaj pa nagovarja k odgovornosti za družbo in razmere v Sloveniji.

Sestra mag. Magda Burger je prebrala katehetsko pismo predsednika SKU škofa dr. Marjana Turnška ob začetku katehetskega leta. Predstavila je tudi možne oblike kateheze, ki jih je SKU pripravil za izvajanje verouka v letošnjem letu.

Duhovni asistent DKPS p. dr. Silvo Šinkovec je predstavil vsebino in sporočilo letošnjega Tedna vzgoje z naslovom »Slovenija, moja domovina«. Poudaril je, da je duhovna priprava in podpora učencev enako pomembna kot vsa ostala skrbno načrtovana priprava na šolsko leto. V uporabo izročamo gradivo za dneve v Tednu vzgoje. Gradivo vsebuje uvod v sveto mašo, dnevni nagovor in prošnje, kar vse je lahko v pomoč učiteljem, katehetom in župnijskim skupnostim. DKPS v novembru pripravlja že 2. mednarodno konferenco Ljubezen do domovine in države, zato je p. Šinkovec predstavil še pomen in okvirno vsebino tega dogodka.

Helena Kregar

 

Več o Tednu vzgoje in gradivo najdete na tej povezavi.

Prisluhnite posnetku s konference - Radio Vatikan